Megavirkning – Snabb matta

matta1

Det var egentligen meningen att detta skulle vara en uppdatering på allt jag gjorde i december, totalt blev det nog virkade julklappar till 6-7 personer. Men jag tror jag blev seg i huvudet av all virkning för jag glömde att ta kort på allt, så nu inväntar jag bara foton från folket sen jeflar.

Men, nu tillbaka till månadens megavirkning! Jag älskar att virka med min 15mm virknål. Allt går så sjukt snabbt, hur hade jag annars kunnat göra en matta på typ 3 dagar?

Jag har letat efter en fin matta till köket sen jag köpte nytt köksbord i november (oktober??) och inte hittat någonting i en prisklass som fungerar när man inte har sådär extremt mycket pengar. Som tur är har man ju viss virkningsskillz så jag tröttnade helt enkelt på letandet och gjorde en matta själv.

matta3

Till denna mattan har jag använt mig av 60 (!!!) nystan av det billiga nettogarnet Signe, som förra veckan kostade ynka 6kr styck. De har ju haft garnet tidigare så jag har samlat på mig en del. Jag tycker dock det har varit för dålig kvalitet för att göra någonting faktiskt användbart, typ filt eller liknande. Jag funderade länge på hur jag kan använda upp så mycket garn som möjligt med absolut minsta ansträngning. Därav megavirkning!

Jag började med att nysta ihop 10 nystan åt gången. Gör ni detta hemma så se till att det är ett jämnt “tryck/drag” på alla trådar när ni gör era stora garnnystan, annars kommer vissa trådar bli jobbiga och sladdriga sen när ni virkar. Till mattan använde jag:

10 x magenta
10 x svart
20 x vitt
20 x grått (10 ljusgrå och 10 mörkgrå tillsammans)

Jag lade upp 39 lm och körde ripplemönster utifrån denhär videon:

Jag måste säga att resultatet blev över förväntat. Myyyycket nöjd, och totalpriset på 360spänn är helt klart billigare än alla mattor jag kollat på! Det som tog längst tid var nästan att nysta ihop allt garn, varje stort nystan tog minst 30-45 minuter, och det gjorde jag 6 gånger…

matta2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>