Virkad mössa med tofs i fuskpäls

virkad_mossa

Min mor fyllde år för snart en månad sedan och hon har FORTFARANDE inte fått sin present (det är inte klooooookt), för jag är helt enkelt världens långsamaste människa. Nej, men ärligt, det har varit ett hundra procent fullt upp. Ikväll var första kvällen på flera månader som jag kom hem någolunda i tid och inte hade någonting viktigt att göra. Därför kunde jag äntligen göra klart hennes present. Även om det egentligen bara är ett två-dagars-projekt har det verkligen tagit evigheter att få klart den.

Så om du ser det här inlägget innan du får presenten, morsan, så: Grattis på födelsedagen i efterskott!

morsans_mossa

Jag måste säga att jag är riktigt nöjd med mössan. Jag påbörjade nog den 10 gånger minst, men varje gång jag gjorde den fick jag repa upp den för antingen blev den för liten eller för stor. Så det var bara att repa upp. Jag hade en idé om att köra relief-virkning, och börja nedifrån och virka uppåt, men nixpix. Helt omöjligt att få rätt storlek alltså.

Så jag gav upp det och körde på längden (bredden?) med fm i främre maskbågen istället. Jag gick efter denhär videon:

Men istället för en garntofs gjorde jag en hemmagjord liten tofs i fuskpäls bestående av Konstfäll MY från Rusta, som kostade en 50-lapp. Där jag bara klippte ut en rund bit på ca Ø12 cm. Jag skulle gissa på att jag får ut säkert 10-11 tofsar till på den mattan så det är en väl värd investering. Garndet jag använde mig av heter SPLIT och kommer från Järbo. rusta_my_fuskpals

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>